Online nyelvvizsga-felkészítő tanfolyamok

A 21. század képzésformája

Profi

Olyan oktatók vezetnek végig a vizsga konkrét folyamatán, akik maguk is gyakorló vizsgáztatók, tesztkészítők. Kívül-belül bemutatják az adott vizsgát, olyan stratégiákat ajánlva, amikkel kihozhatod a legtöbbet a meglévő nyelvtudásodból.

Élményszerű

Az előre elkészített képzések videókból, prezentációkból, interaktív gyakorlófeladatokból, tesztekből, illetve különböző letölthető segédanyagokból állnak, így változatosan és élményszerűen ismerkedhetsz meg az adott nyelvvizsgával.

Rugalmas

Nem vagy sem helyhez, sem időhöz kötve. Nem kell utaznod, vagy tanfolyamok, magántanárok időbeosztásához igazodnod.
Te osztod be az idődet, hogy éppen mikor mennyit foglalkozol a nyelvvizsgára felkészüléssel.

Ismételhető

Nem probléma, ha valami nem megy elsőre. A megvásárolt tanfolyamodat akárhányszor leállíthatod, visszatekerheted, újranézheted. A Webuni oktatási platformja egy letisztult, jól átlátható, könnyen kezelhető felületet biztosít ehhez.


Mikor ajánlom?
  • Ha tanulmányaid során aktívan részt vettél B2 szintű képzésen. Más besorolás szerint Upper Intermediate, vagy legalább Intermediate szintű könyvből tanultál.
  • Ha tudsz/szeretsz önállóan tanulni.
  • Ha nem akarsz sokat költeni magánórákra.
  • Ha próbáltál már vizsgatesztet kitölteni, és eredményed meghaladta a minimum szintet. Ne aggódj, ha van még mit javulni, ebben lesz segítségedre ez a tanfolyam.

Ha bizonytalan vagy, egyrészt nézd át ezt: Praktikus segítség önálló nyelvi szintfelméréshez
Másrészt érdemes megmérni magad minta vizsgatesztekkel. Itt találhatók (B2 a középfok):
ECL tesztminták - Euroexam vizsgatesztek - Origó mintatesztek

Próbálj ki legalább egyet, utána pedig hallgasd meg, mit tanácsolnak a vizsgáztató szakemberek!


Mikor nem annyira? Ha hallgatsz egy tapasztalt nyelvtanárra, akkor az alábbi esetekben szerintem még korai "nyelvvizsgára készülni", és inkább általános készségfejlesztést javasolnék:
  • Ha még sohasem tanultál legalább B2 vagy Intermediate szintű tananyagból. (Feltéve hogy más, természetes módon sem volt alkalmad elsajátítani a nyelvet.)
  • Megvan a középszintű érettségid, de nem túl fényes eredménnyel.
  • Csináltál mintafeladatokat, de nem érzed úgy, hogy stabilan a küszöbszint felett tudnál teljesíteni.
  • Már próbálkoztál a B2 vizsgával, de nem lett meg a minimális pontod.
Esetleg így is érdekes lehet elvégezned egy nyelvvizsgafelkészítő online tanfolyamot, hogy képben legyél, mire kell felkészülnöd. Viszont vedd figyelembe, hogy ezektől nem fogsz megtanulni angolul, ezek csak az adott vizsgákhoz adnak jó stratégiákat, amikkel kihozhatod a legtöbbet a már meglévő nyelvtudásodból.
logo

  partner

Azért vállaltam a partnerséget ezzel a tanfolyam-csoporttal, mert szimpatikusnak és hiánypótlónak tartom a kezdeményezést.

Nyelvtanárként állandóan tapasztalom, hogy a tanulók nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire nem ugyanaz nyelvvizsgára készülni, mint nyelvet tanulni. Ezek a tanfolyamok pontosan azt adják, amire egy nyelvvizsga előtt állónak szüksége van, és véleményem szerint profibban, mint a legtöbb magántanár, hiszen nekik nem az a dolguk, hogy minden fajta nyelvvizsga apró-cseprő sajátosságával tisztában legyenek.

Gyakorlott online-egyetem látogatóként pedig örülök, hogy végre Magyarországon is elérhető ez a képzési forma, amit én személy szerint sokkal hatékonyabbnak találok, mint egy-egy tanfolyam végigülését, mivel sokkal jobban magadhoz tudod igazítani.


Sok sikert a nyelvvizsgához!


Euroexam B2

Euroexam

Az Euroexam legfontosabb célkitűzése, hogy valódi tudásodat olyan feladatokon keresztül mérje, amelyek a hétköznapi kommunikációs helyzeteket tükrözik.

Megnézem

ECL B2

ECL

Az EU tagállamok nyelvére kidolgozott ECL nyelvvizsga egységes, megbízható és érvényes mércét biztosít a megszerzett nyelvtudás méréséhez.

Megnézem

Origó B2

Origó

Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Origó nyelvvizsgája, ismertebb nevén a Rigó utcai nyelvvizsga az ország legismertebb vizsgarendszere.

Megnézem